Het gevoel van Organon

Nieuws

31-01-2012  Hoofdkantoor MSD Boxmeer weg: 65 banen geschrapt

MSD verplaatst het hoofdkantoor van zijn divisie diergeneesmidde­len van Boxmeer naar New Jersey in Amerika. Daardoor gaan in Box­meer 65 arbeidsplaatsen verloren. Dat heeft MSD Animal Health giste­ren bekendgemaakt. De productie- en onderzoeksafde­lingen, waar in totaal 1.700 mensen werken, blijven gevestigd in Box­meer. MSD zegt dat verplaatsing van het hoofdkantoor naar Amerika de effi­ciency ten goede komt. MSD Ani­mal Health, dat via overnames het voorheen Intervet hetende bedrijf in Boxmeer in handen kreeg, is een van de grootste producenten van diergeneesmiddelen ter we­reld.

MSD Animal Health is net als MSD in Oss en Haarlem onderdeel van de Amerikaanse farmareus Merck. In Oss werken nu nog 3000 mensen, daar zijn in het afgelopen jaar zo’n 1600 werknemers vertrok­ken. In Haarlem werken ongeveer 900 werknemers in productie- en commerciële functies voor MSD.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Van een coorespondent
Dit bericht is 3395 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!