Het gevoel van Organon

Nieuws

19-12-2011  MSD Oss afgeperst.

Geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss is doelwit geweest van een poging tot afpersing. Het bedrijf kreeg begin vorige week een brief, waarin een aanzienlijk geldbedrag werd geëist. De afzender is vrijdagmiddag in Alphen aan den Rijn aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit die plaats. Hij dreigde gevoelige, interne informatie in de publiciteit te brengen als niet aan zijn eis werd voldaan.

De man heeft de poging bekend. Hij heeft financiële problemen. Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat de verdachte een relatie had met MSD, zonder in details te willen treden. Hij meldt nog wel dat de politie er niet van uitgaat dat er sprake is van een notoire afperser. Na zijn aanhouding deed de politie onderzoek in de woning van de man. Daarbij zijn computers in beslag genomen. De man is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch en hij moet de komende twee weken vastzitten. Daarna wordt gekeken of hij nog langer in voorlopige hechtenis moet verblijven.

MSD wil verder geen details over de zaak geven, behalve dan dat het is opgelucht dat de afpersingszaak is opgelost.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Hans Janssen
Dit bericht is 3187 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!